Предполагаме, че всички сте чували песента Jessie’s Girl“ на Рик Спрингфийлд.

...
Предполагаме, че всички сте чували песента Jessie’s Girl“ на Рик Спрингфийлд.
Коментари Харесай

Кражба на партньори: Защо се случва и кой e застрашен от това?

Предполагаме, че всички сте чували песента „ Jessie’s Girl “ на Рик Спрингфийлд. Нека си припомним какво се пее в нея:

" Джеси е другар. Да, знам, че ми беше добър другар. Но в последно време нещо се промени и е мъчно да се дефинира. Джеси си откри момиче и аз желая да я направя моя. "

А в този момент дано създадем пауза. Толкова доста неща наподобяват неверни в тази обстановка. Момичето на Джеси към този момент е взето. Тя е в отдадена връзка с някой, който се допуска, че е другар на нашия воин. Кое е това нещо, което се е трансформирало и е толкоз мъчно да се дефинира, че би оправдало рискуването на другарство в името на възможността за сантиментална връзка? Ако момичето на Джеси разбере, мислите ли, че ще се интересува от някой, който целеустремено се е опитал да скапе връзката ѝ?
 7-те типа невярност и по какъв начин да ги разпознаете  7-те типа невярност и по какъв начин да ги разпознаете  7-те типа невярност и по какъв начин да ги разпознаете  7-те типа невярност и по какъв начин да ги разпознаете
За някои хора мисълта за кражбата на сътрудник, по този начин известна в известната просвета в последно време като " mate poaching "  или гонене на някой, който към този момент е в сантиментална връзка, е немислима концепция. Но някои психически проучвания демонстрират, че това може да не е по този начин за всички.

В едно изследване, извършено от психолозите Дейвид Шмит и Дейвид Бъс, почти 64% от мъжете и 49% от дамите оповестяват, че се пробват да " откраднат " някого, който сега е в сантиментална връзка.

Ефективна ли е кражбата на сътрудник?

Числата, които ви споменахме нагоре, може да са обезсърчаващи. Но това, което е още по-отчайващо, е, че това да отмъкнеш нечий партньор може да бъде напълно дейно.

В друго изследване, оповестено в списанието Social Psychological and Personality Science, откривателите Едуард Пол Лемей и Ноа Улф помолили хетеросексуални хора, които сега са в сантиментална връзка, да отговорят на въпроси по отношение на уговорката си във връзката, за какъв брой прелъстителен намират сегашния си сантиментален сътрудник и за какъв брой прелъстителен намират приятел от противоположния пол (т.е. евентуален " апаш " на партньори).

След това откривателите попитали приятеля, който е самостоятелен, доколко би пробвал да завоюва патньора на своя другар за себе си.  Примерите включват опити за прекъсване на двойката да прекарват време дружно и изтъкване на негативни качества на сантименталния противник.

 невярност iStock

За благополучие, множеството другари оповестяват, че не биха го създали. Но за тези, които биха, колкото по-голяма е склонността им с течение на времето, толкоз по-малко ангажиран се оказва техният другар в актуалната си връзка.

Тъй като това проучване е извършено за нескончаем интервал от време, откривателите заключават, че тази ситуация кара хората да правят оценка сегашния си сътрудник като по-малко прелъстителен, а " крадеца " като по-привлекателен с течение на времето.

Кой може да бъде заплашен от това да му завлечен колегата?

В друго изследване откривателите Алистър Дейвис и Тод Шакелфорд помолили хетеросексуалните мъже и дами да си показват, че са били " откраднати ". След това те били помолени да оценят какъв брой по-привлекателен и какъв брой по-богат би трябвало да бъде " крадецът ", с цел да изоставен настоящия си сътрудник, употребявайки канара от 1 (много малко повече) до 7 (много повече).

 невярност iStock

В този предполагаем сюжет констатациите разкриват, че какъв брой по-привлекателен и богат би трябвало да бъде " крадецът " от сегашния партньор, зависи от равнището на тяхната ангажираност във връзката. Когато хората са в сериозни връзки, като да вземем за пример в брак или общуване, тогава " крадецът "  трябва да е доста по-привлекателен и богат от настоящия партньор, с цел да има късмет да се приключи текущата връзка.

Въпреки че изследването на Дейвис и Шакелфорд представя хипотетичен сюжет, за жалост кражбата на партньори може от време на време да бъде действителност за някои двойки. Тези с по-голямо противоречие в приходите или привлекателността, да вземем за пример, може да са изложени на по-голям риск.
 Редно ли е да простите невярност? Тези знаци ще ви подскажат  Редно ли е да простите невярност? Тези знаци ще ви подскажат  Редно ли е да простите невярност? Тези знаци ще ви подскажат  Редно ли е да простите невярност? Тези знаци ще ви подскажат
За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook  , последвайте ни в Instagram  , намерете ни в TikTok  .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР